Historie

In 1962 is de Firma M van Kooten Staalbouw opgericht, de Heer M van Kooten was de grondlegger van dit bedrijf en voornamelijk actief in de landbouwmechanisatie. Beide zonen Jaap & Peter komen in 1970 hun vader versterken, het bedrijf maakte met beide ambitieuze broers een stormachtige groei door. De werkzaamheden werden o.a. uitgebreid met het leveren en monteren van staalconstructies, ook werd er in die tijd al diverse machines aangeschaft.

Vanaf 1975 hebben de gebroeders van Kooten de zaak van hun vader geheel overgenomen en de dienstverlening werd steeds verder uitgebreid met nog meer ( grote ) metaal bewerkingsmachines.

De vestiging aan de Dorpsstraat in Hendrik Ido Ambacht werd al snel te klein voor de ambities van de gebroeders, in 1995 zijn ze verhuist naar de huidige locatie aan de Grotenoord 47.

Om de handel van metselwerkdragers en lateien in juiste banen te leiden werd in 2000 de handelsonderneming Van Kooten Handel BV opgericht.

M. van Kooten Staalbouw B.V. & Van Kooten Handel B.V. zijn intussen een uitgebalanceerd geheel die o.a. de bouw, scheepsbouw, aannemers en andere staalverbruikers bedient.